Iστορικής σημασίας αλλαγή συντελείται στο διοικητικό σχήμα της Alpha Bank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αποχωρεί μετά από δεκαετίας ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος από τη θέση του προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Ράπανος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου.

Στις προσεχείς ημέρες συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για να εγκρίνει την τοποθέτησή του, ενώ καθήκοντα αναλαμβάνει μετά και την απόφαση της γενικής συνέλευσης που θα συνέλθει στο τέλος Ιουνίου.

Η ηγετική ομάδα (εκτελεστικά μέλη) παραμένει ως έχει (Δήμος Μαντζούνης διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Φιλάρετος, Αρτέμης Θεοδωρίδης, Γιώργος Αρώνης και ο εκπρόσωπος του Κατάρ).

Ο κ. Κωστόπουλος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 ήταν Εκτελεστικός Πρόεδρο της Alpha Bank.

Facebook Comments