Ένα σημαντικό, μακροχρόνιο συμβόλαιο στην Κίνα υπέγραψε πρόσφατα η Air Liquide με την CEC Panda Flat Panel Display Technology Co. Ltd (κοινοπραξία των CEC-Panda και Sharp LCD). Η συμφωνία αφορά στην προμήθεια αερίων φορέων εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας στο πρώτο εργοστάσιο τους, που θα κατασκευάζει οθόνες Oxide-TFT για κινητές συσκευές και τηλεοράσεις Γενιάς 8.5 (G8.5) .

Η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ σε μία μεγάλη, επιτόπου μονάδα παραγωγής για την παραγωγή αζώτου εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας καθώς και των απαραίτητων υγροποιημένων αερίων και υποδομών υποστήριξης για το νέο εργοστάσιο της CEC-Panda, στο Nanjing Crystal Park, στην Επαρχία Jiangsu. Το νέο συμβόλαιο προβλέπει συνολική προμήθεια 23.000 Nm3/h αζώτου εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας. Η Air Liquide θα παρέχει επίσης Ειδικά Αέρια για την Ηλεκτρονική, εξοπλισμό, εγκατάσταση και την επιτόπου διαχείριση.

Αυτό είναι το δεύτερο συμβόλαιο που υπογράφει η Air Liquide με την CEC-Panda. Η CEC Panda ιδρύθηκε το 1989 από τον όμιλο CEC (China Electronics Corp.), τη μεγαλύτερη κρατική εταιρεία IT της Κίνας, και τη Sharp Corporation, έναν ιαπωνικό, πολυεθνικό όμιλο που σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρονικά προϊόντα. Από το 2010, ο Όμιλος έχει αναλάβει την προμήθεια του πρώτου εργοστασίου G6.0 της CEC-Panda που βρίσκεται στο Nanjing Crystal Park. Έως το 2015, η Air Liquide υπολογίζεται ότι θα προμηθεύσει 37.000 Nm3/h αζώτου εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας και στα δύο εργοστάσια της CEC-Panda.

Η Oxide-TFT είναι μία ρηξικέλευθη και αρκετά περίπλοκη τεχνολογία οθονών υψηλής ανάλυσης, την οποία λίγοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να εξελίξουν σε επίπεδο μαζικής παραγωγής. Η εφαρμογή της συναντάται σε κινητές συσκευές όπως smartphone, tablet και notebook, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ζωής της μπαταρίας και βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη, καθώς αυξάνει το χρόνο λειτουργίας και μειώνει το βάρος των συσκευών. 

Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος της Air Liquide Group για την Αμερική και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής- αρμόδιος για τον κλάδο της Ηλεκτρονικής, δήλωσε: «Η απόφαση της CEC-Panda να επεκτείνει τη συνεργασία μας στην προμήθεια των νέων τους εργοστασίων στο Nanjing Crystal Park μας τιμά ιδιαίτερα. Τα νέα αυτά συμβόλαια αποδεικνύουν την ικανότητα μας να προμηθεύουμε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της ηλεκτρονικής με προϊόντα και υπηρεσίες, που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα. Επιπλέον, αποδεικνύουν την αξία και ανταγωνιστικότητα της προσφοράς και τοποθέτησης μας στην επανάσταση της γρήγορα αναπτυσσόμενης τεχνολογίας κινητών και έξυπνων συσκευών. Η Air Liquide στοχεύει να συμμετάσχει στην ανάπτυξη οθονών υψηλής ανάλυσης και επόμενης γενιάς κινητών συσκευών.»


Ο Κλάδος Ηλεκτρονικής της Air Liquide
αριθμεί  περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους και κατέγραψε κύκλο εργασιών 1.127 εκατ. ευρώ το 2013. Οι δραστηριότητες  του αφορούν κυρίως σε αέρια εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας, νέα μόρια, σχετικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Για να ακολουθήσει καλύτερα της εξελίξεις του κλάδου στην Ασία, σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί, οι οθόνες TFT-LCD και η αγορά των φωτοβολταϊκών, η Έδρα του Κλάδου βρίσκεται στην Ασία.  


Η Air Liquide στην Κίνα
αξιοποιεί σήμερα περισσότερες από 70 μονάδες παραγωγής και απασχολεί 4.000 εργαζόμενους. Ο Όμιλος έχει εγκαταστάσεις στις περισσότερες βιομηχανικές ζώνες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται στην Κεντρική, Νότια και Δυτική Κίνα.
Η Air Liquide διαθέτει επίσης σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα Engineering και Κατασκευών, μέσω του τμήματος Global E&C Solutions.  Η  Air Liquide δραστηριοποιείται στην Κίνα από την δεκαετία του ’70 στον τομέα της πώλησης μονάδων διαχωρισμού του αέρα, ενώ το 1990 ξεκίνησε και την παραγωγή αερίων.

Η χρήση των μορίων στις επίπεδες οθόνες
Τα αέρια εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας χρησιμοποιούνται για την κατασκευή Τρανζίστορ Λεπτής Μεμβράνης (TFT), που αποτελούν τον πυρήνα της τεχνολογίας FPD. Ο βασικός ρόλος του αζώτου είναι να εξασφαλίσει ένα καθαρό περιβάλλον επεξεργασίας. Τα Ειδικά Αέρια για την Ηλεκτρονική (ESGs), καθώς και άλλα αέρια φορείς, χρησιμοποιούνται για την εναπόθεση, τον καθαρισμό ή τη συνάρτηση των στρωμάτων του TFT.

Facebook Comments