Οι Sunday Times ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους εκατομμύρια μυστικά έγγραφα emails, επιστολές και τραπεζικές συναλλαγές,που αποδεικνύουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA δωροδόκησε με 5 εκατ. δολάρια παράγοντες για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες για διαφθορά βρίσκεται η Fifa, αναφορικά με την αμφιλεγόμενη απόφασή της για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ το 2022.

Ο Καταριανός πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Μπιν Χαμάμ, κατέβαλε μέχρι και 200.000 δολάρια σε κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες για να διασφαλίσει την ψήφο τους υπέρ του Κατάρ. Επίσης διοργάνωσε πολυτελή events για παράγοντες, όπου δαπάνησε σχεδόν 400.000 δολάρια σε μετρητά.

Ο Μπιν Χαμάμ παραιτήθηκε από την θέση του όταν ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς σχτικά με την πεδρία του το 2011.

Τόσο ο διοργανωτής Qatar 2022 όσο και ο Μπιν Χαμάμ αρνούνται ότι υπήρξε δωροδοκία από την πλευρά τους σε ότι αφορά την ψηφοφορία που έγινε τον Δεκέμβριο του 2010. Τα emails που έχουν οι Sunday Times στα χέρια τους, ωστόσο, καθιστούν σαφές ότι ο Μπιν Χαμάμ εξαγόραζε ψήφους τουλάχιστον έναν χρόνο πριν την απόφαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Μπιν Χαμάμ κατέβαλε περίπου 1,6 εκατ. δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην αντιπροέδρου της FIFA Τζακ Γουόρνερ. Από αυτά τα χρήματα, τα 450.000 δολάρια καταβλήθηκαν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Facebook Comments