…Φαίνεται πως το μήνυμα που έλαβε ο πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες εκλογές ήταν σαφές. Ο κόσμος θέλει αλλαγή. Μία αλλαγή προς το καλύτερο. Έτσι οι συζητήσεις για ελάφρυνση της φορολογίας, θα έρθουν άμεσα μετά τη ρύθμιση για το χρέος. Μέσα στις επερχόμενες αλλαγές που θα πραγματοποιήσει όμως ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.  Μέσα από αυτόν, θα επιδιώξουν τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος περισσότερη αποδοτικότητα των υπουργών αλλά και μία ‘αλλαγή’ ταυτότητας της σημερινής κυβέρνησης. Ταυτότητα που όπως λέγεται, θα απομακρύνει τη σκληρή δεξιά εικόνα που έχει διαμορφώσει η ΝΔ τον τελευταίο χρόνο και που θα έρχεται περισσότερο προς το κέντρο.

…Πολλά ονόματα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακούγονται όπως αυτό του Γ. Κουμουτσάκου και του Μάκη Βορίδη που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάει σε κάποιο υπουργείο, σε περίπτωση μάλιστα που δεν είναι στο κυβερνητικό σχήμα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μέσα στα νέα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι αυτό του Βασίλη Κικίλια, ενώ οι φήμες για την υπουργοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου  διαψεύτηκαν την προηγούμενη βδομάδα (με αυτή την κυβέρνηση βέβαια ποτέ δεν ξέρεις). Τέλος, ο Νίκος Δένδιας,ο Χρήστος Σταϊκούρας και η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι από τα στελέχη που είναι πλέον πως θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά πιθανότατα σε διαφορετικά υπουργεία.

…Ας πάμε στο Πασόκ τώρα και τον Ευάγγελο Βανιζέλο που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ακόμα και από τους πιο στενούς του συνεργάτες του. Πολλά ακούγονται βέβαια για νυν και πρώην στελέχη της  Χαριλάου Τρικούπη τα οποία συζητιούνται έντονα τις τελευταίες μέρες. Τα ονόματα του Γιάννη Λοβέρδου και της Φώφης Γεννηματά είναι αυτά που ακούγονται περισσότερο ενώ οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και για τον Παντελή Καψή. Εντύπωση προκαλεί το όνομα του Βασίλη Οικονόμου (πρώην βουλευτή του Πασόκ και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσωπου της ΔΗΜΑΡ) όπως και της Άννας Διαμαντοπούλου, τα οποία έχουν ακουστεί σε πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις.

…Όσο για το ‘πολυσυζητημένο’υπουργείο Οικονομικών… εκεί φαίνεται πως οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να αποχωρεί από την θέση του έπειτα από περίπου δύο χρόνια και να οδεύει ολοταχώς προς την Τράπεζα Ελλάδος. Ο υπουργός φαίνεται πως είναι δυσαρεστημέμος το τελευταίο διάστημα τόσο από την γενικότερη κριτική που του ασκείται όσο και από τις επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές της ίδιας της ΝΔ. Και πώς να μη δέχεται άλλωστε, αφού ήσαν ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για ‘πάρτυ’της καραμανλικής περιόδου και ιδιαίτερα για την καταστροφική διαιτία 2007-2009.

…‘Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα έχει κλειδώσει… αλλά ρωτήσε κανείς τον Αλέξη Τσίπρα, για όλα αυτά; Ας μη ξεχνάμε πως ο ιδιος επιθυμεί για την συγκεκριμένη θέση τους Γιάννη Βαρουφάκη και Λουκά Κατσέλη. Και την ώρα που εμείς αναρωτιόμαστε για ποια από τις 2 επιλογές του να γελάσουμε περισσότερο, η θέση του υπουργού οικονομικών ετοιμάζεται να μείνει κενή.  Ο νέος υπουργός λοιπόν, όπως λένε κυβερνητικά πηγαδάκια, πρέπει να συμβολίζει το τέλος των μνημονίων αλλά και μία καλύτερη εποχή για την ελληνική οικονομία. Αλλά δεν θα  αγχωθούμε και γι’αυτό, άλλωστε ο Κώστας Σημίτης είχε αρκετούς αξιόλογους οικονομικούς συμβούλους, που όπως και ο Γ. Στουρνάρας είναι ικανότατοι γι’αυτή τη θέση(…)

…Κρίσιμος μήνας λοιπόν ο Ιούνιος και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο 15ήμερο του καθώς όπως φαίνεται εκεί περίπου θα γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε κυβερνητικά πρόσωπα. Οι επόμενες όμως μέρες θα είναι γενικότερα έντονες για το πολιτικό σκηνικό, καθώς αναμένουμε σοβαρές αποφάσεις στη ΔΗΜΑΡ αλλά και γενικότερα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Αποφάσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον επερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
 

Facebook Comments