Νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμου επικρατεί κατά την έναρξη των συναλλαγών στους αμερικανικούς δείκτες, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη ISM.

Ειδικότερα, στις 16:34, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,12% στις 16.737,37 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει πτώση 0,17% στις 4.235,09 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,04% στις 1.922,89 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 11% κινείται η Broadcom, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τις μονάδες που επιβαρύνουν με ζημίες τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Στόχος της είναι να εξοικονομήσει περί τα 700 εκατ. δολάρια ετησίως.

Ανοδικά κατά 1,25% κινείται η Ariad Pharmaceuticals,  μετά την άρση των περιορισμών ορισμένων φαρμάκων της από την Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμακών.

Θετικά επιδρά η ανακοίνωση ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών το Μάιο, χάρη στην αύξηση των νέων παραγγελιών, ενισχύοντας τις προσδοκίες για υψηλότερη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Όπως ανακοινώθηκε από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο επίσημος δείκτης PMI ανήλθε τον προηγούμενο μήνα στις 50,8 μονάδες από 50,4 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Επίσης, ο επιμέρους δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε στις 52,3 μονάδες, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Facebook Comments