Πρόταση προς τον Πρωθυπουργό το Δημόσιο να διατηρήσει την πλειοψηφία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), κατέθεσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, μέσω επιστολής που απέστειλε στον κ. Σαμαρά.

Στην επιστολή του ο κ. Μώραλης, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στον ΟΛΠ θα ενισχύει τόσο την ανάπτυξη όσο και την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού του Πειραιά, ενώ παράλληλα ζητά ενεργότερη παρουσία του δήμου στην διοίκηση του Οργανισμού.

Ο κ. Μώραλης ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ούτως ώστε να ξεκινήσει ένας «ανοιχτός» διάλογος μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και με άμεσο στόχο να υπάρξει αναθεώρηση και επαναπροσδιορισμός των επιλογών του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά προσθέτει επίσης ότι θεμελιώδης φιλοσοφία για το πρόγραμμα του συνδυασμού του είναι η ανάπτυξη και το μέλλον του Πειραιά προκειμένου να καταστεί διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και της δημιουργίας νέων από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στην περιοχή του λιμανιού.

Facebook Comments