Η Arena Corinthians στο Σάο Πάολο, το γήπεδο που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, είναι ακόμα υπό… κατασκευή.

Όταν η FIFA τον Οκτώβριο του 2011 όρισε το επιχειρηματικό κέντρο της Βραζιλίας, το Σάο Πάολο, ως την βάση του Μουντιάλ του 2014, σίγουρα δεν φανταζόταν πως περίπου 10 μέρες πριν το πρώτο σφύριγμα, το γήπεδο δεν θα είναι έτοιμο.

Οπως δείχνουν τα πράγματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Agence France Presse, η Arena Corinthians, θα είναι έτοιμη μόλις κατά 75% για την τελική δοκιμή της Κυριακής, όπου και αξιολογείται η ετοιμότητα του σταδίου.

Ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Βάλκε, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter μετά την επίσκεψή του στο γήπεδο στις 21 Μαΐου ότι «είναι ζωτικής σημασίας για μας όλες οι εγκαταστάσεις να δοκιμαστούν υπό συνθήκες πλήρους αγώνα».

Ωστόσο αυτή τη στιγμή, το υπό… κατασκευή γήπεδο, μπορεί να φιλοξενήσει με δυσκολία 40.000 φιλάθλους.

Το γήπεδο του Σάο Πάολο έχει προγραμματιστεί να υποδεχθεί 65.000 θεατές στην αυλαία του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου του 2014, την 12η Ιουνίου, που φιλοξενεί την πέντε φορές πρωταθλήτρια Βραζιλία εναντίον της Κροατίας.

Αλλά το τεστ της ερχόμενης Κυριακής, με έναν φιλικό αγώνα τοπικών ομάδων, δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της FIFA, μετά από τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην κατασκευή και το θάνατο τριών εργαζομένων – ένας από τους οποίους έπεσε από ένα κάθισμα σε μία ημιτελή πτέρυγα του σταδίου στις 21 Μαρτίου.

Στο παιχνίδι στις 18 Μαΐου μεταξύ της Corinthians και της Figueirense, οι 36.000 οπαδοί αντιμετώπισαν ένα πρωτοφανές θέαμα: σπασμένους ανελκυστήρες, προβλήματα φωτισμού και μιά ατελή οροφή, που τους ανάγκασε να τρέξουν άρον-άρον στα ανώτερα καθίσματα για να προστατευθούν από μιά μπόρα.

Οι αρχές της Βραζιλίας λένε ότι το στάδιο θα κοστίσει συνολικά μεταξύ των 417 και των 431 εκατ. δολαρίων, ή 14% έως18% πάνω από τον αρχικό της προϋπολογισμό .

Το στάδιο δεν θα φιλοξενήσει απλά και μόνο το εναρκτήριο παιχνίδι – θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης που θα μεταδοθεί από περίπου 600 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο περίπου ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων.

Facebook Comments