Η ισοτιμία EUR/USD παραμένει κοντά στα χαμηλά τριών μηνών

  • Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 2,535%
  • Τα Futures των αμερικανικών μετοχών κινούνται χαμηλότερα
  • Σχεδόν αμετάβλητα είναι χρυσός και πετρέλαιο

Forex
Το ευρώ, το οποίο έχει σημειώσει σημαντικές απώλειες από την προηγούμενη φορά που ο Mario Draghi έκανε δηλώσεις, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά τριών μηνών, εν αναμονή και της νέας απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, την Πέμπτη. Η αβεβαιότητα σχετικά με το τι ακριβώς θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, παραμένει μεγάλη. Η Credit Agricole, τονίζει ότι ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ, παραμένει πολύ προσεκτική και αμυντική.

Ομόλογα
Τα αμερικανικά ομόλογα κινήθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να σημειώσει άνοδο.  Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι κρίσιμες ανακοινώσεις προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό τις διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων.

Μετοχές
Τα αμερικανικά futures κινούνται χαμηλότερα με τον όγκο συναλλαγών να είναι περιορισμένος ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Η αυριανή ανακοίνωση του επιπέδου απασχόλησης της ADP ανοίγει τον κύκλο των πολύ σημαντικών ανακοινώσεων που ολοκληρώνονται με τα NFPs της Παρασκευής.

Εμπορεύματα
Τα τελευταία θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία δεν είναι αρκετά ισχυρά για να διατηρήσουν το πετρέλαιο σε αυτά τα επίπεδα. Όσον αφορά το χρυσό, μετά από πέντε ημέρες συνεχόμενης πτώσης, επιχειρείται μια ανοδική αντίδραση αλλά μια πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να υπάρξει την Πέμπτη.

Facebook Comments