Σε χθεσινό δελτίο προς τους επενδυτές της, η Deutsche Bank προσπαθεί να αφουγκραστεί τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ και τις συνέπειες που θα έχουν τα πιθανά σενάρια για το EUR/USD.

Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εξετάζουν τις επιπτώσεις στο EUR/USD σε τρία επίπεδα: στην εξέλιξη της ισοτιμίας, στην ποσότητα και στην ποιότητα του χρήματος. Χωρίς να αναφέρουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες των σεναρίων που εξετάζει η Deutsche Bank παραθέτουμε τα βασικά σημεία της έκθεσης της τράπεζας:

« Πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο για τα μέτρα που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ είναι μία περικοπή των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης και μία περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς ABS ύψους 200 δις ή ενός προγράμματος LTRO. Εάν η ΕΚΤ προβεί σε αυτά τα μέτρα τότε θα μπορούσαμε να δούμε μία πτώση του EUR/USD μέχρι και την περιοχή του 1.3400-1.3500».

«Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Ιουνίου σε μεγάλο βαθμό έχουν αποτιμηθεί από την αγορά» κλείνει η χθεσινή έκθεση της Deutsche Bank για τη συνεδρίαση της Πέμπτης.
 

Facebook Comments