Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και της ανεργίας στην Ευρωζώνη προκάλεσαν νέες ανησυχίες για τους επενδυτές των ευρωαγορών, οι οποίοι οδήγησαν σήμερα τους δείκτες χαμηλότερα.

Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,41% στις 6.836 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,30% στις 9.920 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,26% στις 4.504 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 0,5% στις 343,39 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, οι 16 σημείωσαν πτώση σήμερα.

Στα macro της ημέρας, ο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ασκώντας όλο και μεγαλύτερες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,5% το Μάιο, υποχωρώντας από το 0,7% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο. Μάλιστα, ήταν ακόμη χαμηλότερος από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 0,6%.

Ο ρυθμός του δομικού πληθωρισμού, αφαιρώντας δηλαδή τις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και των προϊόντων καπνού, επιβραδύνθηκε επίσης στο 0,6%, από 0,9% τον Απρίλιο.

Facebook Comments