Ελαφρώς πτωτικές τάσεις κυριαρχούνς τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία για την ανεργία , με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει και της συνεδρίασης της ΕΚΤ αύριο.

Ο δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί 0,3%, ο δείκτης FTSE 100 ^FTSE-0,45% σημειώνει πτώση 0,35%, ο δείκτης DAX  καταγράφει απώλειες 0,22%, ο CAC 40  υποχωρεί 0,16%, ενώ στο +0,17% και το +0,47% βρίσκονται o ΙΒΕΧ 35 και o FTSE MIB, αντίστοιχα, με τους  επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών στην Ευρώπη και τη Βρετανία αύριο,  με τις προσδοκίες να αυξάνονται ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ανακοινώσει νέα μέτρα τόνωσης, μετά από χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό για το μήνα Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παρακολουθούνται στενά από την κεντρική τράπεζα, η οποία μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 0,25% από 0,5% μετά από τα ασιφνιδιαστικά χαμηλά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου.

Η Eurostat, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ατόμων χωρίς απασχόληση μειώθηκε κατά μόλις 4.000 στα  19.241.000 κατά το μήνα Νοέμβριο, αφήνοντας το ποσοστό των ανέργων αμετάβλητο στο 12,1%, και σταθερό από τον Απρίλιο.

Η. J Sainsbury ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ήταν ελαφρά υψηλότερες κατά το τρίτο τρίμηνο και την περίοδο των Χριστουγέννων με αποτελέσμα οι μετοχές της να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1%.

Οι μετοχές της  Persimmon ενισχύονται 1,8%  μετά την ανακοίνωση για αύξηση της τάξης του 21% στα έσοδα του 2013. 

Η μετοχή της Mothercare σημειώνει βουτιά της τάξης του 30% μετά την ανακοίνωση για αδύναμες πωλήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και την προειδοποίηση ότι τα κέρδη του 2014 θα είναι κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήρθε παρά τη θετική συνεδρίαση στην Wall Street χθες. Ο S&P 500 έβαλε τέλος στην τριήμερη πτώση, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το οποίο μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο , καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν και οι εξαγωγές αυξήθηκαν .

Η προσοχή στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα μισθολογία στις ΗΠΑ καθώς και τη δημοσίευση των πρακτικών της  τελευταίας  συνεδρίασης της Fed.

Facebook Comments