Ράλι σημείωσε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη εν μέσω ευφορίας και στην Ευρώπη μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια και να πάρει και άλλα μέτρα για να ενισχύσει την εύθραυστη ανάκαμψη στην ευρωζώνη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,8% στις 1.285,97 μονάδες με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου.Η αξία των συναλλαγών άγγιξε τα 315 εκατ. ευρώ με το 80% περίπου να αφορά τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες.Ράλι κατέγραφαν και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να ενισχύεται 0,4%.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης μείωσε νωρίτερα τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με το επιτόκιο καταθέσεων να υποχωρεί για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος. Η τράπεζα υποσχέθηκε ότι θα πάρει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί.”Η μείωση των επιτοκίων ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς. Με αρνητικά επιτόκια καταθέσεων πλέον, οι επενδυτές στρέφονται προς τις μετοχές,” σχολίασε trader ελληνικής χρηματιστηριακές.

“Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών”, συμπλήρωσε.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει κυβερνητικό ανασχηματισμό και πιθανή αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα σε μια προσπάθεια να δείξει στους πολίτες ότι έλαβε το μήνυμα της ευρωκάλπης.Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο ανασχηματισμός τοποθετείται στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Facebook Comments