Θετικά αποτιμούν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν χτες με στόχο την τόνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης, οι ευρωαγορές σήμερα, συντηρώντας τα κέρδη τους από την αρχή της συνεδριάσης.

 Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,36% στις 6.838 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,34% στις 9.982 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 4.572 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 346,05 μονάδες.

Στο ταμπλό, θετικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος θα είναι από εκείνους που θα επωφεληθούν περισσότερο από τα νέα μέτρα της ΕΚΤ. Η γερμανική Commerzbank ενισχύεται κατά 2,8% και η γαλλική Societe Generale ενισχύεται κατά 3%.

Κέρδη 1,4% καταγράφει και η Centrica, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης φημολογίας ότι επίκειται κατάθεση πρότασης εξαγοράς της ή απόκτησης μεγάλου ποσοστού του μετοχικού της κεφαλαίου, από μεγάλο επενδυτή.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανοδικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Απρίλιο, σε μια ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Μάρτιο, όταν είχε σημειώσει πτώση 0,6%. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,4%. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,8%.

Facebook Comments