Διαψεύδει η Κεντρική Τράπεζα τις πληροφορίες ότι η Κύπρος σχεδιάζει να πωλήσει αποθέματα χρυσού, αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μέρους της διάσωσης της οικονομίας της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού, δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση εναπόκειται αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας. Ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε, ούτε συζητείται αυτή την στιγμή, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στο χρηματοπιστωτικό κομμάτι του μνημονίου.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι η πιθανότητα πώλησης αποθεμάτων χρυσού περιγράφεται σε προσχέδιο αξιολόγησης της χρηματοδότησης των αναγκών της Κύπρου, το οποίο καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανέφερε ακόμα ότι η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της συγκεκριμένης φημολογίας.

«Κούρεμα» και στους δήμους ζητεί η τρόικα

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τρόικα έχει θέσει θέμα «κουρέματος» και στον αριθμό των δήμων στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να καταστούν βιώσιμοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν η οικονομική κατάσταση των δήμων δεν βελτιωθεί άμεσα, θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα επιτρέψουν τη συγχώνευση μικρών δήμων με μεγαλύτερους, ώστε να παραμείνουν τελικά μόνο 10 δήμοι.

Facebook Comments