Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη με την αγορά να ικανοποιείται από την επιλογή του οικονομολόγου Γκίκα Χαρδούβελη ως νέου υπουργού Οικονομικών.

Ο γενικός δείκτης ενισχυόταν 0,5% στις 1.311,33 μονάδες, με την Alpha Bank να καταγράφει άνοδο 1,6% και να σημειώνει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 0,7840 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε την Δευτέρα σε ευρύ ανασχηματισμό, με τον καθηγητή και επικεφαλής του τμήματος οικονομικών μελετών της Eurobank Χαρδούβελη να διαδέχεται τον Γιάννη Στουρνάρα. Επτά ακόμη υπουργοί αντικαταστάθηκαν, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα φιλολαϊκότερο προφίλ.

Στις 11:26 ώρα Ελλάδος, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 111 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 20 μονάδες βάσης περίπου.

“Υπήρχε το προηγούμενο διάστημα κάποιος προβληματισμός για τον διάδοχο του Στουρνάρα. Είναι καλή επιλογή ο νέος υπουργός, καθώς αναμένεται να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, ενώ θεωρείται και άξιος συνομιλητής της τρόικας”, σχολίασε ο Γιώργος Γκούφας, trader στην Εθνική Χρηματιστηριακή.
“Βλέπουμε σήμερα αρκετά μεγάλες εντολές από το εξωτερικό”, συμπλήρωσε.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έχει προγραμματιστεί για τις 15:30.

Facebook Comments