Σαρωτικός ήταν ο χθεσινός ανασχηματισμός αφού οι αποχωρήσεις και οι ανακατατάξεις ήταν πολλές.

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ίσως ο μοναδικός από τους αποχωρήσαντες για τον οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι πλήρωσε κάτι συγκεκριμένο. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο ΥΠΟΙΚ και τώρα βάζει πλώρη για την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, πληρώνει τον εκλογικό σχεδιασμό των δημοτικών και των ευρωεκλογών και κυρίως το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής. Είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι ο Γιάννης Σγουρός ήταν ο χειρότερος περιφερειάρχης και αυτό θεωρήθηκε ότι απέτρεψε ένα τμήμα ψηφοφόρων της ΝΔ να τον ψηφίσουν.

Ο Κωστής Χατζηδάκης χρεώθηκε την υιοθέτηση όλης της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που ενώ δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, κόντεψε να ρίξει την κυβέρνηση με τη ρύθμιση για το γάλα. Τελικά ο χρόνος που μένει το γάλα στα ψυγεία επιμηκύνθηκε, αλλά οι τιμές παρέμειναν ίδιες.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πλήρωσε το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά πήγε ανοιχτά κόντρα στην επίσημη επιλογή της ΝΔ στηρίζοντας Μώραλη.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εκτός  από το υπουργείο, του χρεώθηκε και η σχεδόν παντελής απουσία για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πλήρωσε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα αφού όπως λένεν πολλοί δημιούργησε πολεμική ατμόσφαιρα με όλους τους παράγοντες του χώρου της υγείας.

Ο Θεόδωρος Καράογλου μάλλον χρεώθηκε μεγάλο τμήμα της αποτυχίας της ΝΔ στην περιφέρεια.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε χρεωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και η εικόνα της κυβέρνησης, αν και αυτό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τέλος ο Αθανάσιος Τσαυτάρης πλήρωσε τον διακαή πόθο της ΝΔ να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Facebook Comments