Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπειτα από τις συνομιλίες της μίνι συνόδου κορυφής στο Χάρπζουν της Σουηδίας με ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αντιτίθενται στον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ωστόσο επεσήμανε ότι το θέμα της προεδρίας της Κομισιόν δεν ήταν το κεντρικό θέμα των συζητήσεων.

“Είπαμε όλοι ότι τα θέματα της επάνδρωσης των ευρωπαϊκών θέσεων δεν είναι κεντρικά στις συνομιλίες μας, αλλά ότι θέλουμε να κάνουμε ό,τι δεν έχουμε κάνει επαρκώς μέχρι τώρα: να συζητήσουμε την ουσία, που είναι σημαντική για τους πολίτες”, δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Ομως… είπα ότι για μένα ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είναι ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής και ότι θέλω να τον έχω πρόεδρο της Επιτροπής. Αυτό το είπα στη Γερμανία και το λέω και εδώ, αλλά δεν ήταν το κεντρικό μας θέμα”, είπε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντάται στο Χάρπζουντ της Σουηδίας με τον Σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ, το Ολλανδό ομόλογό του Μάρκ Ρούτε και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι ο πιο κατηγορηματικά αντίθετος με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Facebook Comments