Μια οικειοθελής και ασυμβίβαστη αποκάλυψη, μια γαλάζια κατάδυση και μια προϊστορική σύγκρουση ξετυλίγονται στις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Αόρατη κλωστή»

Στο Λονδίνο του ’50 ο Ρέινολντς Γούντκοκ είναι ένας διάσημος μόδιστρος στην αυστηρή και σχολαστική καθημερινότητα του οποίου εισβάλλει η Άλμα, μια θεληματική νεαρή η οποία θα γίνει μούσα κι ερωμένη του.

Σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ

«Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο»

Διαπιστώνοντας πως η κυβέρνηση Νίξον συνωμοτεί για να καλύψει την υπόθεση Γουότεργκεϊτ, ο υποδιευθυντής του FBI Μαρκ Φελτ αποφασίζει να διαρρεύσει κρυφά στον Τύπο πληροφορίες των οποίων η δημοσίευση θα προκαλέσει τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.

Σκηνοθεσία Πίτερ Λάντεσμαν με τους: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Μάρτον Τσόκας, Τόνι Γκόλντγουιν

«Dolphin man»

Η ζωή του θρυλικού πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ενέπνευσε τον Λικ Μπεσόν στο «Απέραντο Γαλάζιο».

Σκηνοθεσία Λευτέρης Χαρίτος

«Ο άνθρωπος των σπηλαίων»

Τοποθετημένο χρονικά στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» αφηγείται την ιστορία του Νταγκ, ενός πρωτόγονου ανθρώπου που ζει στην κοιλάδα, με τη φυλή του και λατρεύει το κυνήγι κουνελιών. Μια νύχτα, όμως, οι ισορροπίες της φυλής διαταράσσονται όταν ο ισχυρός Λόρδος Νουθ έρχεται στην κοιλάδα για να την κατακτήσει. Τότε ο Νταγκ καλείται να αντιμετωπίσει την εχθρική απειλή και να σώσει το σπίτι του. Με βοηθό τo πιστό κατοικίδιο του, τον Χόγκνομπ, αποφασίζει να επισκεφθεί την πόλη του Λόρδου για να βρει τη λύση και να καταφέρει να σώσει την κοιλάδα και τη φυλή του.

Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ

 

Facebook Comments