Συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, που αναμένεται πιθανότατα να συζητηθεί η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο του νέου διοικητή, με δεδομένο ότι η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει σε περίπου δέκα ημέρες.

Μέχρι στιγμής θεωρείται σίγουρο ότι η πρόταση αυτή αφορά το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα. Εφόσον η πρόταση του πρωθυπουργού εγκριθεί από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος θα παραπεμφθεί προς έγκριση και από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα το οποίο πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Προβόπουλος θα παρουσιάσει δυο τόμους που αφορούν στην Ιστορία της Τραπέζης της Ελλάδος 1928 – 2018 και στο χρονικό της κρίσης που ξέσπασε το 2008.

Την ίδια ώρα, ο κ.Στουρνάρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο πολιτιστικής εκδήλωσης. Τον κ.Στουρνάρα θα συνοδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Facebook Comments