Θα καθυστερήσει τελικά η παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου στους δανειστές, ενώ όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του στη Βουλή».

Στο ν/σ προβλέπεται και η υποχρεωτική χρήση κάρτας για κάθε συναλλαγή πάνω από 70 ευρώ, στα περισσότερα κατοικήσιμα νησιά (με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων), όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα.

Σημειώνεται ότι το Brussels Group θα συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη, και όχι σήμερα. Αντίθετα, σε λίγη ώρα συνεδριάζει το EuroWorking Group, ενώ στις 6 το απόγευμα συγκαλείται η νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στην Αθήνα.

Την ελληνική κυβέρνηση στο EuroWorking Group εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ την Πέμπτη το πρωί οπότε ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σκοπός των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα είναι η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί σύντομα.

Την ίδια στιγμή, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζε μεγάλη ικανοποίηση για την ενίσχυση του ELA που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, εντούτοις στην Αθήνα επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το τι θα κάνει την επόμενη Τετάρτη στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωνε πάντως ότι «έχουμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που κουρευτούν οι εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών». «Έχουμε σχέδιο, αλλά μην περιμένετε να σας το πω…» προσέθεσε. 

Facebook Comments