Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα αποτελέσματα της BNP Paribas για το πρώτο τρίμηνο. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 17,5% καταγράφοντας μάλιστα ενίσχυση της ζήτησης στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η BNP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,648 δισ. ευρώ (από 1,403 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014), με στήριξη από την ενίσχυση των δραστηριοτήτων στο investment banking. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη στα 1,458 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 11,6% στα 11,065 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως το ένα πέμπτο των εσόδων της ΒΝΡ προέρχονται από δολάρια και πως κατά συνέπεια, η γαλλική τράπεζα ευνοήθηκε σημαντικά από την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος σε χαμηλό 12 ετών το Μάρτιο.

«Η σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης για δανεισμό στην ευρωζώνη, η καλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και Ασία και η ισχυρή πορεία των σημαντικών πελατών στην κεφαλαιαγορά διατήρησαν την ανάπτυξη των εσόδων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean Laurent Bonnafe.

Facebook Comments