Την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων έλαβαν το νέο Suzuki Vitara και το Renault Espace στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου φορέα Euro NCAP.

Όπως αναμενόταν, το ήδη ιδιαίτερα δημοφιλές -και στη χώρα μας- Vitara απέσπασε την μέγιστη δυνατή αξιολόγηση των πέντε αστεριών, και μάλιστα με τα νέα στάνταρ δοκιμών του Euro NCAP που θεσπίστηκαν και ισχύουν από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Το Suzuki Vitara έγινε το πρώτο μικρό crossover που παίρνει κορυφαία αξιολόγηση για φέτος, πετυχαίνοντας 89% στην προστασία επιβατών, 85% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών και 75% στα βοηθητικά συστήματα ασφάλειας.

Τα αντίστοιχα νούμερα για το μεγάλο MPV της Renault, το Espace που επίσης έλαβε 5 αστέρια, ήταν 82% για τους επιβαίνοντες, 89% για τα παιδιά, 70% για τους πεζούς και 80% για τα συστήματα ασφάλειας.

Τα Fiat 500X και Mazda 2 που επίσης δοκιμάστηκαν, απέσπασαν βαθμολογία 4 αστέρων, σκοράροντας αρκετά υψηλά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες εκτός από αυτή των βοηθητικών συστημάτων ασφάλειας. 

Facebook Comments