Σε οριακό σημείο φθάνει η ελληνική κυβέρνηση, όπου δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδεχθεί ότι ηττήθηκε, σημειώνει η βρετανική Telegraph σε δημοσίευμά της.

«Mετά από τρεις μήνες πικρόχολων διαπραγματεύσεων, λανθασμένων ελπίδων και απειλών χρεοκοπίας, το παιχνίδι της Ελλάδα φθάνει, επιτέλους, στο τέλος του», αναφέρει με νόημα η εφημερίδα.

Τα ταμεία του ελληνικού κράτους, τονίζει η Telegraph, είναι άδεια, ενώ κατόρθωσε οριακά να καταβάλει τις συντάξεις του Απριλίου και το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με συνεχιζόμενες εκροές καταθέσεων. Ο μόνος που κρατά ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες είναι ο ELA, δηλαδή ουσιαστικά η ΕΚΤ.

Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις δεν φθάνουν σε αποτέλεσμα, η ΕΚΤ εμφανίζεται έτοιμη να διακόψει ακόμη και την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι: «όποιος φοβηθεί σε αυτό το παιχνίδι, θα χάσει». Μάλλον η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να παραδοθεί και να αποδεχθεί την ήττα της», καταλήγει η Telegraph.

Facebook Comments