Την ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του πακέτου διάσωσης κάνει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με το Associated Press, το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει τις επαφές που έχουν σήμερα κορυφαία στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, συναντά σήμερα Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, με στόχο να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των καθυστερημένων χρημάτων του πακέτου διάσωσης, προκειμένου να καλύψει τις πληρωμές του χρέους της.

Ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν το πρωί.

Έχει, επίσης, προγραμματίσει συνομιλίες με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες αργότερα μέσα στην ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, πρόκειται να συναντηθεί στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να παραδώσει λίστα με μεταρρυθμίσεις και μέτρα που απαιτούνται από τους πιστωτές για να ξεκλειδώσει τα υπόλοιπα 7,2 δισ. ευρώ του πακέτου.

Χωρίς αυτά τα χρήματα, η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά και να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, καταλήγει το Associated Press.

Facebook Comments