Απώλειες σημείωσε η Wall Street, τερματίζοντας έτσι το ξέφρενο ράλι των προηγούμενων ημερών μετά και την υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης από την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Ειδικότερα, ο Dow υποχώρησε στο 0,60% και τις 16.844 μονάδες, ο Nasdaq στο 0,14% και τις 4.332 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,35% και τις 1.944 μονάδες.

Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -2,84% και τα 3,77 δολάρια.

Στις εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο άσχημος χειμώνας στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την κρίση στην Ουκρανία έχουν “παγώσει” το outlook για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος.

Ο Διεθνής Οργανισμος υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,8% φέτος, από 3,2% που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, αναμένει επιτάχυνση της ανάπτυξης φέτος σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθώς θα υποχωρεί ο αντίκτυπος από τις περικοπές δαπανών, οι αγορές εργασίας θα βελτιώνονται και η συγκρατημένη ζήτηση θα αρχίσει να ρέει στις οικονομίες υψηλού εισοδήματος.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,354 δολ. Επιπλέον το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 101,98 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε πτωτικά για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες ανόδου και συγκεκριμένα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,63%.

Facebook Comments