Πολύ κοντά σε συμφωνία, κατά τις διαβεβαιώσεις κορυφαίου παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται η ελληνική κυβέρνηση και η Τρόικα που θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους, την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, και το μεγάλο «αγκάθι», το Δημόσιο, αναμένεται να διευθετηθεί, κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας ανεχώρησε για το Δουβλίνο και τη συνεδρίαση του άτυπου Eurogroup και αμέσως μετά αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της Τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου θα επαναληφθούν από την προσεχή Δευτέρα.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μετέχει στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα σημεία, ο υπουργός πηγαίνει στο Eurogroup με πολλά κλειστά ζητήματα, αλλά ανακοινώσεις θα γίνουν για το σύνολο του πακέτου, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Επίσης, όπως δήλωσε, τα ξημερώματα, και άλλος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, το θέμα του Δημοσίου παραμένει «ανοικτό», ενώ «έκλεισε» το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2013- 2014, χωρίς να είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

«Κλείνει» και το θέμα του Δημοσίου

Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας «μυθεύματα» τα περί αντιθέτου.

Facebook Comments