Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είχε το απόγευμα αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία καταδίκασε την αστυνομική βία κατά τον καθαριστριών, ενώ   ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των καθαριστριών. Παραμένουν έξω από το υπουργείο οι απολυμένες καθαρίστριες.

Τον νέο υπουργό Οικονομικών συνάντησαν στο γραφείο του   οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Γελαλής, η Νάντια Βαλαβάνη και η Μαρία Τριανταφύλλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών.

Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους.

Ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Επίσης όπως έγινε γνωστό. αύριο Παρασκευή οι καθαρίστριες θα δώσουν συνέντευξη τύπου με τον δικηγόρο τους, ενώ την Δευτέρα θα κάνουν έφεση στην απόφαση του Αρείου πάγου .

Οι καθαρίστριες θα παραμείνουν εδώ έξω από το οικονομικών,  ενώ στο σημείο προσέρχονται αλληλέγγυοι.

Σημειώνεται, ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναστείλει την απόφαση για την επαναπρόσληψή τους, οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, όπου και υπήρξε βίαιη απώθησή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν δυο καθαρίστριες και όπως έγινε γνωστό η μία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.

Facebook Comments