Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επόμενη πενταετία πετυχαίνοντας νίκη υπέρ του ανθυποψηφίου του που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε ποσοστό 55,99% και ο κ. Σταύρος Μαλάς 44,01%.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαλάς συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την επανεκλογή του, του ευχήθηκε καλή δουλειά προς όφελος της χώρας ενώ τον κάλεσε να “προσέχει” την Κύπρο. Επεσήμανε ότι “ο αγώνας μας άξιζε και πάντα ο αγώνας θα αξίζει καθώς δεν αρχίζει και τελιώνει σε εκλογικές διαδικασίες”. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους τον ψήφισαν.

Σε δηλώσεις του ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την επανεκλογή του αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα δεν τους ικανοποιεί. Ωστόσο, τόνισε, το ΑΚΕΛ είναι πολιτικά και ηθικά κερδισμένο όπως διαφάνηκε από τα ποσοστά που εξασφάλισε τόσο στον πρώτο γύρο των εκλογών όσο και στον δεύτερο

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άθως Αντωνιάδης αναφέρει ότι η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και επιβεβαιώθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ευνομούμενο κράτος.

“Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο λαός αναμένει από τον Πρόεδρο και από την κυβέρνηση να εγκύψει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και να βρεθούν λύσεις. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα θα ασκήσουν εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων, σημειώνει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης έλαβε απόψε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.  Jean-Claude Juncker.

Νωρίτερα:

Νικητή των προεδρικών εκλογών δείχνουν τον Νίκο Αναστασιάδη τα exit-polls των τηλεοπτικών καναλιών.

Πιο αναλυτικά, τα exit-polls δίνουν τα εξής προγνωστικά:


ΡΙΚ
Αναστασιάδης: 54,5-59,5 %
Μαλάς:40,5-45,5 %

ΣΙΓΜΑ
Αναστασιάδης: 54,5-58,5%
Μαλάς:41,5-45,5%


ΑΝΤ1
Αναστασιάδης: 53,0 – 57,0 %
Μαλάς:43,0% – 47,0


TVOne
Αναστασιάδης: 53,5%-57,5% %
Μαλάς: 42,5%-46,5%%

Alpha

Αναστασιάδης: 53-58%
Μαλάς:42-47%

Facebook Comments