Πρόγραμμα αντικατάστασης  φορτιστών USB Apple 5W (Ευρώπη) ανακοίνωσε η Apple. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο τροφοδοτικό μπορεί να παρουσιάζει σε σπάνιες περιπτώσεις υπερθέρμανση και να αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας.

Ο συγκεκριμένος φορτιστής συνόδευε όλα τα μοντέλα iPhone 3GS, iPhone 4 και iPhone 4s που εστάλησαν την περίοδο Οκτωβρίου 2009 έως Σεπτεμβρίου 2012 σε μία σειρά χωρών σε όλο τον κόσμο (περιλαμβανομένης της Ελλάδας). Επίσης, πωλούνταν την περίοδο αυτή και ως μεμονωμένο αξεσουάρ.

Όπως τονίζεται, «η ασφάλεια των πελατών αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα της Apple και έχουμε λάβει εθελοντικά την απόφαση ανταλλαγής κάθε προβληματικού τροφοδοτικού με ένα καινούριο, επανασχεδιασμένο τροφοδοτικό, χωρίς χρέωση. Συνιστούμε στους πελάτες μας να ανταλλάξουν οποιοδήποτε προβληματικό τροφοδοτικό με ένα καινούριο το συντομότερο δυνατό». Επισημαίνεται ότι άλλα τροφοδοτικά USB Apple 5W δεν εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η εταιρεία παρέχει οδηγίες για την αναγνώριση του τροφοδοτικού εδώ http://www.apple.com/gr/support/usbadapter-european/

Όσον αφορά στη διαδικασία ανταλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πάει το προβληματικό τροφοδοτικό σε ένα συνεργαζόμενο εξουσιοδοτημένο κέντρο service της Apple. Από τις 18 Ιουνίου 2014, θα συμμετέχουν επίσης οι συνεργάτες παροχής ασύρματων υπηρεσιών. Ο χρήστης πρέπει να έχει το iPhone μαζί του, καθώς θα χρειαστεί επαλήθευση του σειριακού αριθμού του iPhone ως μέρος της διαδικασίας ανταλλαγής.

Facebook Comments