Η Ισπανίδα συγγραφέας, σκηνοθέτις και ερμηνεύτρια Ανχέλικα Λίντελ συστήνεται στο ελληνικό κοινό με το έργο της, «Όλος ο ουρανός πάνω στη γη (Το σύνδρομο της Γουέντυ)», που παρουσιάζεται – στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – στην Πειραιώς 260, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Ένα φρικτό γεγονός κι ένα παραμύθι

Πολυβραβευμένη και πρωτοπόρος στη θεατρική δημιουργία, η Ανχέλικα Λίντελ υπογράφει το κείμενο, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και την ερμηνεία, σε αυτό το έργο που συνδέει ένα πραγματικό περιστατικό – σοκ για τη διεθνή κοινή γνώμη με ένα διάσημο παραμύθι. Από τη μια, η φρίκη που σκόρπισε ο 32άχρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, στις 22 Ιουλίου 2011, όταν εισέβαλε στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (Workers Youth League (AUF)), στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, δολοφονώντας 69 ανθρώπους, ηλικίας 16 έως 26 ετών. Από την άλλη, ο παραμυθένιος ήρωας του Τζέιμς Μπάρρυ, Πήτερ Παν, το αγόρι που δεν θα μεγαλώσει ποτέ, γεγονός το οποίο τον συνδέει με τα νεαρά θύματα του Μπρέιβικ.

Εκτός από το σύνδρομο του Πήτερ Παν (το σύνδρομο της αιώνιας αντρικής ανωριμότητας), η δημιουργός καταπιάνεται  και με το σύνδρομο της Γουέντυ (το οποίο, επί της ουσίας, επινοεί), της φίλης του Πήτερ Παν, με το οποίο περιγράφει την ασφυκτική αγάπη, που δείχνουν οι γυναίκες για τους συντρόφους τους, υποκαθιστώντας τη μητέρα τους. Τη Γουέντυ ενσαρκώνει η ίδια η Ανχέλικα Λίντελ, απευθύνοντας στο κοινό έναν συγκλονιστικό μονόλογο, που αναφέρεται στο τέλος της νιότης, τη μοναξιά και τον φόβο της εγκατάλειψης.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια: Angélica Liddell, μουσική: Cho Young Wuk, μουσικοί βοηθοί – ενορχήστρωση και μεταγραφή: Hong Dae Sung – Jung Hyung Soo – Sok Seung Hui, φωτισμοί: Carlos Marquerie, ήχος: Antonio Navarro, διδασκαλία χορού: Sergio Cardozo, κοστούμια: González. Ερμηνεύουν: Fabián Augusto Gómez Bohórquez, Xie Guinü, Lola Jiménez, Dagny Backer Johnsen, Angélica Liddell, Sindo Puche, Zhang Qiwen, Saite Ye, το μουσικό σύνολο Phase και Xue Ying Dong Wu chinese pipa.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 – Κτήριο Δ: Πειραιώς 260 – Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς), τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 25 ευρώ, μειωμένο: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ, ανέργων – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00), καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινές και Κυριακές: 9:00 – 21:00), ηλεκτρονικά: www.greekfestival.gr.

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Facebook Comments