Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς την ώρα που η κατάσταση στο Ιράκ φαίνεται ότι έχει ξεφύγει του ελέγχου, στους επενδυτές προστέθηκε και η ανησυχία για την πορεία των σχέσεων της Ρωσίας με την Ουκρανία, μετά την απόφαση της πρώτης να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου.

O βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,32% στις 6.757 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,23% στις 9.890 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,53% στις 4.519 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,1% στις 346,68 μονάδες.

Στο ταμπλό η Smith & Nephew υποχωρεί κατά 1,4%, μετά την ανακοίνωση ότι η Medtronic συμφώνησε να εξαγοράσει την Covidien. Μέχρι πρότινος υπήρχε η φημολογία ότι η Medtronic θα κατέθετε προσφορά εξαγοράς στην Smith & Nephew, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι τα σχέδια θα αλλάξουν.

Η BT Group υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς η αγορά δεν υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απόφαση της διοίκησης να αυξήσει τις δαπάνες για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των εργαζομένων της, καθώς εκτιμάται ότι θα αυξήσει το έλλειμμα που ήδη είναι μεγάλο στον ισολογισμό της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η Actelion σημειώνει άλμα 14%, καθώς ανέφερε ότι το νέο της φάρμακο για παθήσεις των πνευμόνων κάλυψε τους πρώτους στόχους των εργαστηριακών δοκιμών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 0,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σε ετήσια βάση τον Μάιο, έναντι του 0,7% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης πληθωρισμού υποχώρησε κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2014. Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τιμές από τρόφιμα και ενέργεια διαμορφώθηκε στο 0,7% από 1% τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ των 28, υποχώρησε το Μάιο στο 0,6% από 0,8% τον Απρίλιο, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2009.

Facebook Comments