Σε σημερινό δελτίο προς τους επενδυτές τους οι αναλυτές της BNP Paribas προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου. Πιο αναλυτικά η γαλλική τράπεζα προβλέπει:

«Η σημαντική ενίσχυση που παρουσίασε το ευρώ τη Δευτέρα ήταν αποτέλεσμα των γεωπολιτικών εντάσεων οι οποίες συνεχίζονται».

Ακολούθως, στην ανάλυσή της η BNP κάνει ξεχωριστή μνεία σε πρόσφατη έκθεση του Bloomberg σύμφωνα με την οποία «η πλειονότητα των επενδυτών εκτιμά ότι το ενδεχόμενο μίας ενίσχυσης της νομισματικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ μοιάζει να απομακρύνεται τους επόμενους μήνες καθώς η ρευστότητα στις τράπεζες και σταδιακά στην πραγματική οικονομία πρόκειται να αποκατασταθεί».

«Παρόλα αυτά μία υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή θα αποτελούσε αρνητική έκπληξη και θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να παρέμβει με πιο δυναμικά μέσα. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα αύξανε τις πιέσεις στο ευρώ ιδιαίτερα εάν κάνουμε τη σύγκριση με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η βρετανική και η αμερικανική οικονομία οι οποίες φαίνεται σταδιακά να περνούν σε φάση σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής τους».

Στο τέλος του δελτίου της η επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι «το 1.3503 που σημειώθηκε στο EUR/USD μετά τις ανακοινώσεις από την ΕΚΤ αποτελεί ισχυρή στήριξη για το ζεύγος, παρόλα αυτά προσβλέπουμε σε μία διάσπασή, με το στόχο για την ισοτιμία να παραμένει στο 1.3200».

Facebook Comments