Σύμφωνα με το διαβιβαστικά έγγραφο, διακινήθηκαν μίζες-μαμούθ 50 εκατομμυρίων ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα. Τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών που έφθασε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, κύριο στοιχείο της δικογραφίας αποτελούν οι καταθέσεις τριών προστατευομένων μαρτύρων από τις οποίες προκύπτει και η διακίνηση της μίζας. Οι καταθέσεις κρίνονται ως αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές ενώ έχουν προσκομίσει στοιχεία που δείχνουν ότι γνωρίζουν και είναι κοντά στα επίδικα γεγονότα. Οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου 20.

Σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα 40 εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο της μίζας (50 εκατομμύρια) φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση των εμβολίων. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, εμπλέκονται 30 πρόσωπα, πολιτικοί, πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι από το 2000 μέχρι το 2015 από όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες έχει προκληθεί ζημία στο δημόσιο που ξεπερνά τα 23 δισ. ευρώ ενώ από τη Novartis υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ.

 

Facebook Comments