Αισιόδοξη ότι η Attica Bank θα κατοχυρώσει και θα διευρύνει τον αυτόνομο ρόλο της στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εμφανίστηκε η διοίκηση της τράπεζας, στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Attica Bank  Ιωάννης Γαμβρίλης, «στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχουμε τη στήριξη και τη βοήθεια μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών προς τις προοπτικές της τράπεζας και αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και στο επενδυτικό φόρουμ που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών μαζί με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο οποίο είχαμε δυναμική παρουσία».

«Όλα αυτά μαζί με την στήριξη που παρέχει η συνεπής παρουσία του βασικού μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι», τόνισε ο κ. Γαμβρίλης.

Ο διευθύνων σύμβουλος τράπεζας Γκίκας Μάναλης σημείωσε από την πλευρά του ότι η Attica Bank καλείται φέτος να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση με 397 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ή 434 εκατ. ευρώ, κατά το δυσμενέστερο σενάριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιστωτικούς κινδύνους για την περίοδο 2014-2016.

«Όσο και να κρίνεται υπερβολικό το ποσό για την τράπεζα, έχει τρείς δυνατότητες κάλυψης του: Τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και κάλυψη του από αυτόν ή και από τους υφιστάμενης μετόχους και ως τρίτη λύση συνδυασμό των δύο προηγούμενων λύσεων. Με βάση τους σχεδιασμούς που γίνονται, προκρίνεται η τρίτη λύση», είπε ο κ. Μάναλης.

Προς τον σκοπό αυτό έχει υποβληθεί στην ΤτΕ σχέδιο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου για μερική κάλυψη του απαιτούμενου ποσού και αναμένεται έγκριση του, ενώ επίσης η Attica Bank έχει προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και συμβούλων για αναζήτηση κεφαλαίων που θα καλύψουν τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και ο σημερινός βασικός μέτοχος να εκδηλώσει την πρόθεσή του για τα ποσό συμμετοχής του, ώστε τελικά να προσδιοριστούν τα κεφάλαια που θα καλυφθούν από τον στρατηγικό εταίρο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η προοπτική εξεύρεσης στρατηγικού επενδύτη κρίνεται θετική, σχολίασε ο κ. Μάναλης.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είπε ότι ο όμιλος της Attica Bank είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με συνέπεια στην πρόκληση της χρηματοδότησης τη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Facebook Comments