Ισχυρή εμπιστοσύνη στα ελληνικά ομόλογα έχουν κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, καθώς οι χαμηλές αποδόσεις στην Ευρώπη, τους οδηγούν προς την ελληνική αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ως παραδείγματα τις εταιρείες Prudential Financial, Invesco, BlackRock, Fidelity Worldwide Investment και Jupiter Asset Management.

Όπως αναφέρει η Prudential Financial διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα 5ετούς (ή μικρότερης) διάρκειας. Η Jupiter Asset Management έχει φροντίσει από τον Οκτώβριο έως και σήμερα να αυξήσει την έκθεσή της σε ελληνικά ομόλογα, ενώ η Fidelity Worldwide Investment έχει ανακοινώσει ότι αυξάνει σταθερά την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.

«Όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν προκλήσεις, με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να είναι οι σοβαρότερες. Όμως υπάρχουν ένα – δύο στοιχεία τα οποία λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων. Η σχετική αξία των ομολόγων της είναι ελκυστική και η πιθανή μακροπρόθεσμη πορεία τους είναι ευνοϊκή», υποστηρίζει στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Τιπ, κορυφαίο στέλεχος στη μονάδα επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Prudential.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Prudential – η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ενός δισ. δολαρίων – έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας εννέα εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Άριελ Μπεζαλέλ, διαχειρίστρια κεφαλαίων ύψους 3,6 δισ. δολαρίων για την Jupiter, αναφέρει στο πρακτορείο ότι συμμετείχε στην πρόσφατη δημοπρασία 5ετών ομολόγων που πραγματοποίησε η Ελλάδα, αλλά και σε αυτές εντόκων γραμματίων τριών και έξι μηνών.

«Η επιτυχία της πρόσφατης δημοπρασίας ελληνικών ομολόγων τον Απρίλιο αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η χώρα επανακτά την εμπιστοσύνη της αλλά και της οικονομικής ανάκαμψής της», τονίζει ο κ. Μπεζαλέλ.

Facebook Comments