Στην ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην οποία συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές αρμόδιοι για θέματα δημόσιας διοίκησης των κρατών- μελών της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρεις βασικές τομές, στις οποίες και εστίασε. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία, με μείωση κατά περίπου 40% των δομών, με νέα οργανογράμματα τα οποία βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση, στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση του ρόλου των ΚΕΠ, καθώς και στο ζήτημα του έμψυχου δυναμικού, αναφέροντας ως παράδειγμα και το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μάλλον αύριο στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε επίσης για τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, από το 2010 έως σήμερα, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 35% και που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί και αυτός κατά 250.000 άτομα.

Στην ημερίδα, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο, εκπρόσωποι της ΕΕ, του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση των δομών και τον ανασχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών, στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και στην απλούστευση διοικητικών διαδικασιών και μείωση διοικητικών βαρών, με στόχο μια αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση.

Facebook Comments