Το γεγονός έγινε στις 5/2/2018, μία ημέρα ακριβώς μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και η είδηση έχει ως εξής:

Την στήριξη του στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της «Μακεδονίας», είπε, η Ελλάδα είναι λάθος» δήλωσε προκλητικά, στο συνέδριο που έγινε στις 5/2/2018.

Συμφώνα με το ρεπορτάζ της σκοπιανής ραδιοτηλεόρασης «ΜΡΤ» ο Ερντογάν τόνισε ότι «Τουρκία και Μακεδονία είναι αδέλφια» και πρόσθεσε « Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την Μακεδονία».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε « άδικες» τις Ελληνικές ενστάσεις για ένταξη των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ ,λέγοντας χαρακτηριστικά πως :

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της “Μακεδονίας” και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. «Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους, θα είμαστε πάντα μαζί τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ούτε 24 ώρες δεν άφησε να περάσει η πανούργα Τουρκική προπαγάνδα από το συλλαλητήριο της Αθήνας και κατάφερε να εκμεταλλευτεί άμεσα τις εντυπώσεις που αυτό δημιούργησε. Με τον πιο επίσημο τρόπο η Τουρκία δεν προσέφερε απλώς χείρα βοηθείας προς τα Σκόπια αλλά χείρα προστασίας που σύντομα θα μετατραπεί σε χείρα κηδεμονίας και αποικιοκρατίας. Τι; Δεν έχετε αντιληφθεί τι πάει να πει αυτό για την χώρα μας.  Θα πει ότι αν η Ελλάδα δεν επιλύσει άμεσα το θέμα με το όνομα των Σκοπίων θα βρεθεί περικυκλωμένη από τον μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτήν, την Τουρκία από τα ανατολικά και την μικρή αποικία τους από τα δυτικά.

Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση; Απλούστατα οι Τούρκοι μεταξύ άλλων εμπορικών συμφωνιών θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή, θα εξοπλίσουν την ΠΓΔΜ, θα προμοτάρουν, θα επισημαίνουν και θα αναδεικνύουν με κάθε τρόπο τον αλυτρωτισμό και τις διεκδίκησης των Σκοπίων. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τον εξαναγκασμό που θα υποστεί η ηγεσία της ΠΓΔΜ να αναδείξει την αρκετά αυξημένη μουσουλμανική κοινότητα των Σκοπίων ζωντανεύοντας με αυτόν τον  τρόπο  τον από καιρό εν υπνώση εφιάλτη του μουσουλμανικού τόξου .

Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει σκοτεινές εξελίξεις για την εξωτερική μας πολιτική στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα θα βρεθεί να απειλείται από τον Αλβανικό εθνικισμό και τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό από τα δυτικά και από την Τουρκία από τα ανατολικά.

Δεν μελλοντολογούμε, δεν συνομοσιολογούμε αλλά γράφουμε με γεγονότα και τα γεγονότα μας φέρνουν μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους. Υπό αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Αν. Βαλκάνια και το Αιγαίο η Ελληνική πλευρά επιβάλλεται να κλείσει άμεσα το «Μακεδονικό» με βάση την εθνική θέση που είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και αποβολή όλων των αλυτρωτισμών. Η λύση θα πρέπει να είναι μία και όχι να μας πλασάρεται σε δόσεις όπως φαίνεται να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Η λύση θα φέρει τα Σκόπια στην Ελληνική ζώνη οικονομικής επιρροής πριν προλάβει ο Τουρκικός κίνδυνος.

Facebook Comments