Το αμερικανικό δολάριο ενδέχεται να συνεχίσει να εμφανίζει τα σημάδια αδυναμίας των τελευταίων ημερών, εάν οι οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα, είναι κατώτερες των προσδοκιών. Το γιεν, σε μια αποστροφή του ρίσκου δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης.

Σημαντικά σημεία:

Το δολάριο ενδέχεται να χάσει, αν τα οικονομικά στοιχεία των Η.Π.Α. στηρίξουν τη συνέχιση της νομισματικής χαλάρωσης.

Το ευρώ μπορεί να κερδίσει, μιας και η συνάντηση των Υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης, μειώνει τον κίνδυνο της αστάθειας.

Κέρδη για το γιεν, σε μια αποστροφή του κινδύνου, σχόλια Kuroda σε μια ήσυχη συνεδρίαση στην Ασία.

Ένα ήσυχο Ευρωπαϊκό ημερολόγιο για σήμερα, η μετατόπιση του βάρους των επενδυτών στις οικονομικές ανακοινώσεις των Η.Π.Α. Οι λιανικές πωλήσεις του Μαρτίου, αναμένονται σταθερές και χωρίς αλλαγή, ακολουθώντας μια αύξηση 1.1% το Φεβρουάριο. Ο Δείκτης τιμών παραγωγών, προβλέπεται να μας δείξει ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε κατά την ίδια περίοδο. Την ίδια ώρα η μελέτη της καταναλωτική εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan δείχνει ελάχιστα μειωμένη από τον προηγούμενο μήνα.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αναμένεται να πιστοποιήσει την ύπαρξη ενός συμφώνου (ΜοU) για την διάσωση της Κύπρου, καθώς και την παράταση της διάρκειας των δανείων διάσωσης για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία (οι δύο χώρες αναμένεται να πάρουν επιπλέον επτά χρόνια προθεσμία για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους).

Υπάρχει επίσης η αίσθηση ότι θα συμφωνηθεί ένας πιο αργός, λιγότερο πιεστικός ρυθμός δημοσιονομικής εξυγίανσης για την Ισπανία. Σε γενικές γραμμές, η συνάντηση αναμένεται να απορροφήσει τον κίνδυνο της περιφερειακής αστάθειας και να ενισχύσει το ευρώ.

Facebook Comments