H μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα γεγονός που κάνει δύσκολη μία ενδεχόμενη διάσπαση στα ζεύγη του ευρώ και του δολαρίου από τα επίπεδα που διαπραγματεύονται αυτή την περίοδο. Ποια trades χρήζουν προσοχής;

Τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της μεταβλητότητας δείχνουν ότι το trading της πάγιας τάσης (το να αγοράζουμε χαμηλά και να πουλάμε σε υψηλά επίπεδα) μπορεί να μας δώσει καλές αποδόσεις. Στην πραγματικότητα τα δεδομένα δείχνουν ότι οι retail traders τείνουν να τα πηγαίνουν καλά σε περιόδους όπου η εξέλιξη των τιμών είναι πιο ήπια.

Μία πιθανή στρατηγική για trading την περίοδο την οποία διανύουμε είναι η αγορά κοντά σε επίπεδα στήριξης και η πώληση σε κρίσιμα επίπεδα αντιστάσεων.

Η μεταβλητότητα συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ

Πέρα από τις απλές στρατηγικές trading που μπορούμε να εφαρμόσουμε βλέπουμε πιθανές καλές ευκαιρίες για trading στα CAD, AUD, και σε αρκετά ζεύγη του JPY.

Ορισμοί


Εκατοστημόριο Μεταβλητότητας (Volatility Percentile): Όσο υψηλότερο είναι το νούμερο τόσο πιθανότερο είναι να δούμε έντονες κινήσεις στη τιμή. Ο αριθμός μας δείχνει σε τι επίπεδα βρίσκεται η τρέχουσα μεταβλητότητα σε σχέση με το εύρος των τιμών 90 ημερών διαπραγμάτευσης. Θεωρούμε ότι αυτές οι μεταβλητότητες τείνουν να παραμένουν πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ως εκ τούτου, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε που βρίσκονται τα τρέχοντα επίπεδα μεταβλητότητας σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο μέσο εύρος διαπραγμάτευσης.

Τάση (Trend): Ο δείκτης αυτός μετρά την ορμή της τάσης, δείχνοντας μας το επίπεδο όπου βρίσκεται η τιμή σε σχέση με το εύρος των τιμών 90 ημερών διαπραγμάτευσης. Ένα πολύ χαμηλό νούμερο σημαίνει ότι η τιμή είναι ή βρίσκεται κοντά στα χαμηλά μηνός, ενώ ένα υψηλότερο νούμερο μας λέει ότι βρισκόμαστε κοντά στα υψηλά. Μια τιμή πάνω ή κοντά στο 50 μας λέει ότι βρισκόμαστε κοντά στις κορυφές.

Υψηλό εύρους (Range High): Το υψηλό κλεισίματος 90 ημερών.

Χαμηλό εύρους (Range Low): Το χαμηλό κλεισίματος 90 ημερών.

Τελευταία (Last): Η τρέχουσα τιμή αγοράς

Προδιάθεση (Bias): Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, παραθέτουμε τη πιο πιθανή κερδοφόρα στρατηγική για οποιοδήποτε ζεύγος νομισμάτων. Ένα ζευγάρι με εξαιρετικά μεγάλη μεταβλητότητα (πολύ υψηλό εκατοστημόριο μεταβλητότητας) υποδηλώνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε στρατηγικές Διάσπασης. Πιο χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας και ισχυρά νούμερα τάσης κάνουν πιο ελκυστικές της στρατηγικές Ορμής, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά μεταβλητότητας και τα χαμηλά στοιχεία του δείκτη τάσης κάνουν πιο ελκυστικές τις στρατηγικές εύρους.

Facebook Comments