Θεωρώ ότι είναι περιττό να δαπανήσω και άλλες λέξεις για την ανάλυση του Σκοπιανού. Είναι λάθος που ξεκίνησαν ξανά οι διαπραγματεύσεις αυτού του ζητήματος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και η σύνθετη ονομασία μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτη. Την Κυριακή όμως 4 Φεβρουαρίου του 2018 έγινε κάτι εντελώς διαφορετικό αν το δούμε από μια άλλη οπτική γωνία. Δεν ήταν απλά ένα συλλαλητήριο που αφορούσε το όνομα των Σκοπίων και το Μακεδονικό ζήτημα, ήταν ένα συλλαλητήριο που ένωσε την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρξε καμία μεγάλη συγκέντρωση , που να συσπείρωνε όλους τους Έλληνες και να εξέφραζε την πλειοψηφία των πολιτών. Ακόμη και όταν η κυβέρνηση έπαιρνε τα  βάναυσα οικονομικά μέτρα ο Έλληνα καθόταν αμέτοχος στον καναπέ του. Την 4η Φεβρουαρίου όμως, όταν θίχθηκε ο πατριωτισμός του έλληνα δεν τον σταμάτησε ούτε ο καναπές του  ούτε ο καφές. Χιλιάδες συμπολίτες μας  παρευρέθησαν σε ένα αντικυβερνητικό ειρηνικό συλλαλητήριο, το οποίο πέρασε πολλά μηνύματα και  όλα αυτά που ακουγόταν περί φασιστών και εθνικιστών πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Οι δήθεν αναρχικοί δεν φόβισαν τον λαό , χρησιμοποιώ αυτό το επίθετο (δήθεν) επειδή αυτοί οι αναρχικοί δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς πρεσβεύουν οι εκφραστές τις αναρχίας ως ιδέα. Οι αριστεροί αυτοί δεν δίστασαν να  προβούν σε βιαιοπραγίες ενάντια ενός μεγάλου αριστερού για την χώρα τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος αυτός μουσικοσυνθέτης παρόλο τα 92 του χρόνια είπε κάτι που αρκετοί δεν θα περίμεναν να το ακούσουν από το στόμα του Θεοδωράκη λόγω της ιδεολογίας του “Η πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού είναι η αριστερόστροφη…”. Κάθε μορφή φασισμού είναι καταστροφική για την πολιτική ζωή του τόπου. Ο κύριος Θεοδωράκης είπε τα πράγματα με το όνομα τους βγήκε και είπε την κατάσταση ως έχει. Συγχαρητήρια και στην διοργανώτρια αρχή του συλλαλητηρίου που άφησε τον Μίκη Θεοδωράκη να μιλήσει στο λαό με την κίνηση αυτή έδειξε ότι δεν είχε πολιτική ταυτότητα γιατί ο μουσικοσυνθέτης είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής

Ο λαός σε ένα κράτος είναι το άλφα και το ωμέγα ,θεμέλιο για μια δημοκρατία. Ο λαός είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου κόμματος ,αλλά είναι και αυτός που μπορεί να τα ρίξει την κυβέρνηση. Μπορεί ο ελληνικός λαός να μην ενδιαφέρεται πλέον για τα κοινά πράγμα που αποδεικνύεται από τους αριθμούς καθώς το 1/5 του εκλογικού σώματος εξέλεξε την σημερινή κυβέρνηση. Ο Ελληνικός λαός μέσα σε όλα του τα ελαττώματα ξεχωρίζει για τον πατριωτισμό του και την περηφάνια του. Ο  οποιοσδήποτε πολιτικός έχει χρέος να ακούει την γνώμη του λαού και έπειτα να αποφασίζει, δεν γίνεται να διενεργεί αυτοβούλως χωρίς να ακούει την γνώμη του κυρίαρχού του.

Κλείνοντας λοιπόν το συλλαλητήριο πέρασε πολλά μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο εξωτερικό. Ο λαός πρέπει να έχει την τελική γνώμη για αυτό το ζήτημα κανένας Μακεδόνας δεν θα δεχθεί οι Σλάβοι να σφετεριστούν το όνομα και την ιστορία τους. Μπορεί ο κύριος Κοτζιάς να είναι εξαιρετικός  επιστήμονας και να γνωρίζει πολύ καλά τις διεθνείς σχέσεις όμως οφείλει να ακούσει το λαό και η φωνή του λαού είναι η δυνατότερη και υπερκαλύπτει όλες τις άλλες. Ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του και ακούστηκε στο εξωτερικό .  Αυτό που με λυπεί στην κατάσταση αυτή είναι η μη συνεννόηση των κομμάτων στα διεθνή ζητήματα στα οποία οι εκπρόσωποι του λαού θα έπρεπε να ήταν σαν μια γροθιά και όχι να παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια Ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του  . Θέλω να κλείσω αυτό το άρθρο με μια δήλωση το Κωνσταντίνου Καραμανλή εν έτη 1992 “Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνέταιροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία, η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική”

Facebook Comments