Σε σημερινό δελτίο προς τους επενδυτές της η Credit Agricole εκτιμά ότι είναι πιθανή μία κίνηση του EUR/USD υψηλότερα.

Πιο συγκεκριμένα η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι τα μέτρα χαλάρωσης που έλαβε η ΕΚΤ τον Ιούνιο είναι επαρκή για την ώρα, προβλέποντας ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα.

Αυτό απορρέει και από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ, όπως ο Jens Weidmann ο οποίος έχει τονίσει ότι για να αξιολογηθούν οι αποφάσεις που έλαβε η ΕΚΤ τον Ιούνιο θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες.

«Επομένως πιστεύουμε ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη πρόκειται να δούμε μία λιγότερο αμυντική στάση από την ΕΚΤ και τους αξιωματούχους της».

«Περιμένουμε το EUR/USD να κινηθεί προς το 1.3710 μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

Στον αντίποδα κινείται το δελτίο της Goldman για το ζεύγος. Σε δελτίο της για το EUR/USD η αμερικανική τράπεζα αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την πορεία της ισοτιμίας σε κλίμακα τριμήνου εξαμήνου και δώδεκα μηνών.

Πιστεύοντας ότι η ΕΚΤ βρίσκεται μονάχα στην αρχή ενός νέου προγράμματος QE βλέπει την ισοτιμία για το επόμενο τρίμηνο στο 1.3500 από προηγούμενη πρόβλεψη της για 1.3800, σε βάθος εξαμήνου βλέπει το EUR/USD στο 1.3400 σταθερά σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψή της, ενώ σε χρονικό διάστημα 12 μηνών η ισοτιμία εκτιμάται ότι θα κινείται κοντά στο 1.3000.

Παράλληλα η αμερικανική τράπεζα προβλέπει σημαντική άνοδο του GBP έναντι του USD, με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της να βρίσκονται στο 1.7300 από 1.6800 για το τρίμηνο, στο 1.7400 από 1.6900 για το εξάμηνο ενώ σε διάστημα 12 μηνών εκτιμά ότι το GBP/USD θα κινηθεί στο 1.7300 έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1.6500.

Facebook Comments