Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εκλεγεί αύριο κατά πάσα πιθανότητα ο Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική δημιουργεί κάποια αβεβαιότητα καθώς οι πολιτικές ομάδες των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Πρασίνων έχουν προτείνει δικούς τους υποψηφίους.

Η ανάδειξη του Σουλτς ως υποψηφίου για την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων – του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας που άνοιξε το δρόμο στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Προεδρία Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο European Voice μια ακόμα θητεία στην Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου φαίνεται να είναι η μόνη δυνατότητα για τον Σουλτς.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι έχοντας υποστηρίξει κατά την προεκλογική του εκστρατεία του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι επιδιώκει να είναι «ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής που έχει εκλεγεί και δεν έχει οριστεί μέσω αδιαφανών διαπραγματεύσεων», ο Σουλτς είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί κριτική για τις συνθήκες υποψηφιότητάς του για την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Facebook Comments