Λίγο πριν από το κλείσιμο και οι απώλειες είναι και ελεγχόμενες και έχουν σταθεροποιηθεί στο Χ.Α., ενώ κατά διαστήματα η αγορά περνάει σε θετικό πεδίο. Ο  γενικός δείκτης κινείται σχετικά σε απόσταση ασφαλείας από τα όρια των 900 μονάδων, στις 927 μονάδες, με οριακά κέρδη και το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 904 μονάδες.

Οι απώλειες στην Εθνική έχουν μειωθεί στο 6,5%, στα 0,6450 ευρώ και στην Πειραιώς στο 7,20%, στα 0,2190 ευρώ, ενώ σε θετικό πρόσημο και με άνοδο άνω του 3%, στα 0,84 ευρώ κινείται η Alpha και στο +6% κινείται η Eurobank, η οποία επέστρεψε πάνω από τα 40 λεπτά. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την προσπάθεια των τραπεζών να καλύψουν το όριο του 10% στις αυξήσεις κεφαλαίου προκειμένου να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα, η Eurobank την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να ενημερώσει το ΤΧΣ για τις κινήσεις της στην εξεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Η δε Εθνική, σύμφωνα με την αγορά φέρεται ότι έχει κλειδώσει τα 500 εκατ. ευρώ από τα 780 που αντιστοιχούν στο 10% της αύξησης κεφαλαίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ψάχνει να μειώσει κι άλλο την εξάρτησή της από το ΤΧΣ, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με άμεσο placement στην Finansbank.

Από την άλλη, Πειραιώς και Alpha φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να λύσουν το ζήτημα συμμετοχής των ιδιωτικών κεφαλαίων στη μετοχική τους σύνθεση. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι οριστικές γενικές συνελεύσεις των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων. Εντολές αγορών με κέρδη σχδόν 9% έχουν βγει στην Ελλάκτωρ, που αγγίζει τα 2 ευρώ, άνω του 3% τα κέρδη της Ιντραλότ, μετά τις φήμες ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον ΟΠΑΠ, άνω του 2% τα κέρδη για την Βιοχάλκο, στα 3,89 ευρώ και κοντά στο 2% η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 3,10 ευρώ.

 

Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα, στον ΟΠΑΠ, τον Μυτιληναίο, την Coca Cola, την ΕΧΑΕ και τα ΕΛΠΕ, ενώ βαρίδι για την αγορά αποτελούν η ΔΕΗ, που υποχωρεί στα επίπεδα των 6,40 ευρώ και ΟΤΕ, στα 5,60 ευρώ. Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 45 εκατ. ευρώ.   

Facebook Comments