Τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Νέοι υπουργοί είναι έξι στο σύνολο ενώ 5 υφιστάμενοι.

Η σύνθεση του υπουργικού έχει ως ακολούθως:

Υπουργός Οικονομικών: Χάρης Γεωργιάδης

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης

Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης

Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Υπουργός Παιδείας: Κώστας Χαμπιαουρής

Υπουργός Εργασίας: Ζέτα Αιμιλιανίδου

Υπουργός Εμπορίου: Γιώργος Λακκοτρύπης

Υπουργός Γεωργίας: Κώστας Καδής

Υπουργός Εσωτερικών: Κωνσταντίνος Πετρίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης: Ιωνάς Νικολάου

Υπουργός Μεταφορών: Βασιλική Αναστασιάδου

Διορισμοί επιτρόπων

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοινώσε σήμερα το διορισμό των ακόλουθων επιτρόπων:

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου

Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω: Βασίλης Πάλμας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόδρομος Προδρόμου

Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κλέλια Βασιλείου

Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου: Πέτρος Δημητρίου

Επίτροπος Ανθρωπιστικά Θέματα: Φώτης Φωτίου

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ιωάννα Παναγιώτου

Επίτροπος Εθελοντισμού: Γιάννης Γιαννάκη

Επισυνάπτονται τα βιογραφικά των νέων υπουργών

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, στις 6 Δεκεμβρίου 1973.

Αποφοίτησε το 1991 από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Πάφο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College του City University of New York, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University και στην Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας. Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 διορίστηκε Διευθυντής Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και από τις 11 Απριλίου 2014 ασκούσε παράλληλα, καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας, με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.

Είναι νυμφευμένος με την Φιλίππα Καρσερά και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, της Ιωάννας, της Αικατερίνης, της Δέσποινας και της Φοίβης.

Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης

Μέλος επαγγελματικών οργανισμών:

Υπήρξε Μέλος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

Εκπροσώπησε την Δικηγορική Εταιρεία στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Σωματικών Βλαβών

Παρούσα θέση: Δικηγόρος- Νομικός Σύμβουλος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε.

Κύρια προσόντα: Ασκεί την Δικηγορία από το 1997 συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ποινικού, αστικού και εταιρικού δικαίου, αστική ευθύνη εργοδότη και διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων που αφορούν ιατρική αμέλεια καθώς επίσης μέρος σε διαιτησίες. Πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για απόκτηση άδειας άσκησης Δικηγορίας.

Καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University.

Συγγραφέας Νομικών Άρθρων.

Κύρια προσόντα: Ασκεί την Δικηγορία από το 1997 συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ποινικού, αστικού και εταιρικού δικαίου, αστική ευθύνη εργοδότη και διεκδίκηση μεγάλων αποζημιώσεων που αφορούν ιατρική αμέλεια καθώς επίσης μέρος σε διαιτησίες. Πρώτευσε στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για απόκτηση άδειας άσκησης Δικηγορίας.

Καθηγητής Ποινικού δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Frederick University.

Συγγραφέας Νομικών Άρθρων.

Ομιλητής σε συνέδρια για ποικίλα νομικά ζητήματα.

Υπουργός Παιδείας: Κώστας Χαμπιαουρής

Γεννήθηκε στην Έμπα της Πάφου το 1963.  Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα.  Συνέχισε τις  μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας.  Μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία του Fulbright, στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.

Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη.  Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής και τώρα κατέχει τη θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης.  Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών.  Εκπροσωπεί τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».

Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.  Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ).  Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων.  Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Τζιαούρη-Χαμπιαούρη κι έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα. 

Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company και Ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ της I.M.H. Ltd Κωνσταντίνος Ιωάννου είναι ο νέος Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ιωάννου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969 και από το 2006 μέχρι σήμερα είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company, η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των  Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο με 12 καταστήματα, ενώ από το 1997 μέχρι σήμερα είναι Ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της I.M.H. Ltd, του μεγαλύτερου οργανισμού γνώσης και πληροφόρησης στα στελέχη της κυπριακής αγοράς.

Υπηρέτησε, επίσης, από τον Μαΐου του 2001 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2002 ως διευθυντής της Autoland Finance and Investment, από το 1996 μέχρι το 2001 υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της Real Time Hospitality Intelligence, της Αμερικής, από το 1995 μέχρι το 1996 υπηρέτησε ως Βοηθός Διευθυντής στο Palm Beach hotel, στη Λάρνακα.

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου

Η Νατάσα Πηλείδου είναι η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία.Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants inEngland and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).
Εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο παρέδιδε επίσης μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA καιCIMA στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.

Επιπρόσθετα της μητρικής γλώσσας, μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.

Facebook Comments