14 μήνες μετά την αυτοψία του MakretNews.gr στο δημοτικό κυνοκομείο Φλώρινας οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Εκτός της μεγάλης κινητοποίησης για υιοθεσίες και φιλοξενίες από το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας, τους μεμονωμένους εθελοντές και το MN, ο νέος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Δημόπουλος προχώρησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών του κυνοκομείου, κάτι που δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. 

Αυτοψία του MN στο κυνοκομείο της Φλώρινας (Βίντεο - Φωτογραφίες), ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Όπως μπορείτε να δείτε οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν τραγικές, δεκάδες σκυλιά στιβαγμένα μέσα σε κλουβιά 1 τετραγωνικού μέτρου χωρίς να έχουν καν πρόσβαση σε νερό, μιας και τα μπολ είχαν ή σπάσει ή το νερό είχε γίνει πάγος. Τα σκυλιά είτε περνούσαν όλη τους τη ζωή στα κλουβιά του 1τμ -μπορεί σε ένα κλουβί να υπήρχαν ακόμη και 4 σκυλιά- είτε βρίσκονταν εγκλωβισμένα μέσα στο χώρο του κυνοκομείου με κίνδυνο να πέσουν θύματα κανιβαλισμού, όπως κατέγραψε και η κάμερα του MN το Δεκέμβρη του 2016. Υπήρχαν, επίσης, αστείρωτα, υποσιτισμένα και άρρωστα ζώα για τα οποία δεν υπήρχε μέριμνα από το δήμο. Όλος ο χώρος του κυνοκομείου ήταν ιδιαίτερα βρώμικος, γεμάτος λάσπη, ακαθαρσίες και χιόνι. 

Όπως μας ενημέρωσε ο νέος αντιδήμαρχος, ο οποιός μας απέστειλε και οπτικό υλικό, και μας επιβέβαιωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας το κυνοκομείο της φρίκης άλλαξεΔεν υπάρχουν πια κλουβιά, οι πόρτες βγήκαν και μέσα μπήκαν σπιτάκια με άχυρο, καθαρίστηκε όλος ο χώρος, στρώθηκε ειδικό χαλίκι, μπήκαν μεγάλα μπολ για τη σίτισή τους και πλέον υπάρχει άφθονο φαγητό για όλα τα σκυλιά. Το πρόγραμμα στειρώσεων που διαρκούσε το μισό χρόνο, πλεόν θα είναι δεκατετράμηνο. Ορίστηκαν τέσσερα σημεία σίτισης με αυτόματες ταϊστρες-ποτίστρες. 

Στην Ελλάδα το αυτονόητο είναι το ζητούμενο. Και ο δήμος Φλώρινας, έστω και ετεροχρονισμένα, μέσω του νέου αντιδημάρχου Θεόδωρου Δημόπουλου το έπραξε. Και μπράβο. Ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους της Ελλάδας. 

Facebook Comments