Το δικό του δυναμικό «παρών», δίνει για ακόμα ένα καλοκαίρι, το μουσικό φεστιβάλ Rockwave Festival, που έγινε θεσμός και φέτος γιορτάζει τα 19 του χρόνια την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Ιουλίου, στο TerraVibe Park στη Μαλακάσα. Δύο μέρες, δύο σκηνές (Terra και Vibe Stage), περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες, είναι τα βασικά συστατικά του πιο πολυσυλλεκτικού και εναλλακτικού φεστιβάλ.

Συγκροτήματα, ερμηνευτές, παραγωγοί, djς και τραγουδοποιοί από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής θα συνυπάρξουν σε μια μουσική γιορτή, έτοιμη να καλύψει και τα πιο δύσκολα γούστα των ακροατών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Didi Music, της διοργανώτριας εταιρείας του Rockwave Festival, και γιορτάζοντας τα 19 χρόνια του φεστιβάλ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Νίκος Λώρης, μοιράστηκε με το κοινό που βρέθηκε σήμερα στο Stage Volume 1 για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τις αναμνήσεις του από το πρώτο εκείνο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1996.

«Ήταν αδιανόητο να σκεφτείς τα πρώτα εκείνα χρόνια, ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δούμε τόσα πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μαζί σε ένα φεστιβάλ. Το Rockwave ήταν ουσιαστικά ο δούρειος ίππος για να εισέλθει η Ελλάδα στον χώρο των μεγάλων καλλιτεχνών» είπε ο Νίκος Λώρης.

Μαζί όμως με το φεστιβάλ, φέτος -σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών- θα γιορτάσουν με δωρεάν εισιτήρια και οι σημερινοί δεκαεννιάχρονοι που γεννήθηκαν τις ημέρες που διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ (12, 13, 14 Ιουλίου 1996), με σκοπό «να γνωρίσουν λίγο καλύτερα το Rockwave Festival».

Στο φετινό Rockwave Festival, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα «rocking blues» του αγαπημένου -του ελληνικού κοινού- Εric Burdon, ο οποίος επισκέφτηκε τελευταία φορά την Ελλάδα πριν από έναν περίπου χρόνο για τρεις εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, στα πλαίσια της κυκλοφορίας του άλμπουμ του «Til Your River Runs Dry». Ο Εric Burdon, ο οποίος έφθασε σήμερα στην Αθήνα, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους διοργανωτές -στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου- ότι ανυπομονεί να εμφανιστεί στο TerraVibe Park και ότι περιμένει να δει στη συναυλία του «αυτή την ωραία τρέλα, που ξεχωρίζει τους Έλληνες».

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ προστίθεται και το θεαματικό σόου του πρωτοπόρου Woodkid, οι δημοφιλείς για την Ελλάδα Calexico, που συνδυάζουν τις κάντρι κιθάρες με τα mariachi πνευστά, οι νοσταλγικές επιτυχίες των Godfathers, το «αντάμωμα» της Hip hop σκηνής με προεξάρχοντες τους Active Member, τους indie rockers Little Barrie, DJs και διεθνούς φήμης παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι Booka Shade, o Roni Size και ο Timo Maas αλλά και 4 δημοφιλείς μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, οι V.I.C, οι Beggars Blues Diary, οιChinese Basement και οι Greeklish Babylon.

Φετινή έκπληξη για το φεστιβάλ είναι οι δύο «εγχώριοι» καλλιτέχνες που έχει αγαπήσει το ελληνικό κοινό, ο Γιάννης Χαρούλης και η Nατάσσα Μποφίλιου, οι οποίοι εκπροσωπούν την νέα μουσική τάση, που συγκεντρώνει ετερόκλητο και πολυάριθμο κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 11 Ιουλίου

Under the Roof of Terra Stage
Active Member
Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck
Rodney P & Dj Skitz
Razastarr
Βαβυλώνα
Ταφ Λαθος
Noova Groova
Ground Zero
Στιχοπλοκές
Normatraxx Sound System (MCD, DJ K, DJ Marble)
Vibe Stage
Timo Maas (Midnight Show)
Roni Size & MC Youngman (Midnight Show)
Eric Burdon
The Godfathers
Vic
Beggars Blues Diary

Σάββατο 12 Ιουλίου
Under the Roof of Terra Stage
Γιάννης Χαρούλης
Νατάσσα Μποφίλιου
Greeklish Babylon
Vibe Stage
Booka Shade (Midnight Show)
Woodkid
Calexico
Little Barrie
Chinese Basement

Τα εισιτήρια για το Rockwave Festival κοστίζουν 18 ευρώ ανά ημέρα μέχρι εξαντλήσεως τους όταν και η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ, ενώ για το διήμερο κοστίζουν 30 ευρώ.

H προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει σε επιλεγμένα σημεία σε Αθήνα: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς), Reload Stores (Πανεπιστημίου 54)
και Θεσσαλονίκη: Ticket House -νέο κατάστημα (Πλ. Αριστοτέλους 5), Musicland (Μητροπόλεως 102), ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

Για την άνετη μεταφορά του κοινού προς και από το TerraVibe Park για τις ημέρες του Rockwave Festival, η διοργανώτρια εταιρία συνεργάζεται με τα λεωφορεία της Apollon Association. Τα λεωφορεία για το TerraVibe Park θα ξεκινούν από τον σταθμό Λαρίσης και το σταθμό του μετρό Ελληνικού. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά στις 16:00 και τα επόμενα ανά μισή ώρα, με τελευταίο δρομολόγιο στις 21.00 .

Οι τιμές για τα εισιτήρια των λεωφορείων είναι: 6 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Σταθμό Λαρίσης, 4 ευρώ με μονή διαδρομή και 8 ευρώ με επιστροφή και αναχώρηση από το Μετρό Ελληνικού, 5 ευρώ με μονή διαδρομή.

Facebook Comments