Σύμφωνα με τη DB:
 

  • Τα πρακτικά είναι καθοριστικής σημασίας καθώς γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ αυτών που πιστεύει η Yellen και αυτών που πιστεύουν τα υπόλοιπα μέλη της FOMC.
  • Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων έχουν κινηθεί ανοδικά τις δέκα τελευταίες ανακοινώσεις των πρακτικών.
  • Μια πιο ξεκάθαρη «επιθετική» στάση είναι πολύ πιθανότερη σε αυτά τα πρακτικά καθώς έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις στην αγορά εργασίας.

Αν και τα πρακτικά δεν είχαν την εκτίμηση των επενδυτών κατά τα προηγούμενα χρόνια, στις μέρες μας, αυτό έχει αλλάξει δραματικά καθώς υπάρχουν πολλές φορές που τα πρακτικά αποκαλύπτουν ένα διαφορετικό πρόσωπο των μελών της FOMC, από αυτό που έχουμε δει κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι τα πρακτικά του περσινού Ιουνίου, είχαν αποκαλύψει τις σκέψεις του Bernanke για το tapering.

Ένας από τους λόγους που τα πρακτικά της Fed είναι ουσιώδους σημασίας και πολλές φορές διαφέρουν από την επίσημη γραμμή της Fed, είναι γιατί τα σχόλια καταγράφονται ανώνυμα και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στις απόψεις των μελών της FOMC.

Η DB κάνει κάνει κάποιες επιπλέον επισημάνσεις σχετικά με τα πρακτικά της Fed. Στις τελευταίες ανακοινώσεις, οι αγορές μετοχών ανταποκρίνονται θετικά καθώς η επιθετική χροιά των δηλώσεων εκλαμβάνεται θετικά από τις αγορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της DB, στις τελευταίες οκτώ ανακοινώσεις πρακτικών, ο S&P 500 βρέθηκε σε υψηλότερα επίπεδα δέκα ημέρες μετά.

Όσον αφορά το δείκτη μεταβλητότητας VIX, έχει παρατηρηθεί ότι κινείται πτωτικά αυξάνοντας τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Το δολάριο, δέκα μέρες μετά από την ανακοίνωση των πρακτικών, βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται πλέον είναι αν τα τελευταία θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας είναι αρκετά για να προκαλέσουν μια ακόμα πιο επιθετική ρητορική από τη Fed. Η απάντηση αναμένεται σήμερα το βράδυ στις 21:00.

Facebook Comments