«Έτος καμπής» για την ελληνική αγορά στεγαστικών δανείων θα είναι το 2015, σύμφωνα με τον εντεταλμένο γενικό διευθυντή της Alpha Bank Θεόδωρο Καλαντώνη.

«Ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν περαιτέρω, η λανθάνουσα ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι τράπεζες θα είναι πιο ενεργές στη χορήγηση νέων δανείων», δήλωσε ο κ. Καλαντώνης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, ενθαρρυμένες καθώς η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν φέτος τις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων και πιθανόν να τις διπλασιάσουν πάλι το 2015.

Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ το 2007, όταν έφθασαν στο αποκορύφωμά τους, σε 250 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημείωσε ο κ. Καλαντώνης.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις κατασχέσεις ακινήτων για χρέη στις τράπεζες, εκτίμησε πως θα έρθουν περισσότερες κατασχέσεις, επειδή τώρα είναι ουσιαστικά μηδενικές. «Αλλά θα κυνηγήσουμε ανθρώπους μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι μπορούν να πληρώσουν, αλλά έχουν επιλέξει να μην το κάνουν», διευκρίνισε.

Facebook Comments