Να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, και να συναινέσει στο να στηθεί μια κάλπη την Τετάρτη για την υπόθεση της Novartis καλούν την κυβέρνηση πηγές της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, «στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα ‘’ναι’’ στη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Νωρίτερα:

Με δέκα κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη δικογραφία της Novartis, θα γίνει η ψηφοφορία της Τετάρτης για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για μυστική ψηφοφορία κατά πρόσωπο (σε 10 ή 1 κάλπη) για τα 10 πολιτικά πρόσωπα εγκρίθηκε με ψήφους 14 έναντι 8. Απορρίφθηκε η πρόταση της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μπουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρόταση που υποστηρίχθηκε και από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Βουλής τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ.

Οριστικά το θέμα της κάλπης θα κριθεί αύριο καθώς υπάρχει η δυνατότητα να  στηθεί μόνον μια κάλπη σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία που είναι ταυτόχρονα και βουλευτές δηλώσουν από μόνοι τους ότι αυτοεξαιρούνται από το δικαίωμα ψήφου. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει ξεκαθαριστεί, θα μπορούν οι βουλευτές να επιλέγουν ξεχωριστά «ναι», «όχι», «παρών» ή «λευκό» για καθέναν από τους 10.

Facebook Comments