Μπαράζ συναντήσεων των επικεφαλής και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στα επόμενα εικοσιτετράωρα, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας εξετάζονται σε λίγη ώρα κατά την συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με την τρόικα. 

Τεχνικά κλιμάκια θα συναντηθούν το μεσημέρι και με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων όπου θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την διαδικασία ενοποίησης των μηχανισμών απονομής των συντάξεων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας είναι η αύξηση κατά 1 με 2 χρόνια των ορίων ηλικίας, αλλά μόνο για όσους ασφαλισμένους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Εξάλλου, την Τρίτη έρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της τρόικας στην σύσκεψη με το κυβερνητικό συμβούλιο διαχειρίσεις ιδιωτικού χρέους.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος επαφών με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν στα δημοσιονομικά από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να ανακοινώνει το μεσημέρι τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Facebook Comments